Günün Sözü :

Amitriptyline for Back Pain

buy antidepressant muammerbenzes.com amitriptyline for nerve pain
Hasedciye rahat, kötü huyluyu da şeref yoktur. (Ahnef bin Kays)
Basından

Nihat Hatipoğlu Kosova"da Sevenleriyle Buluştu / (haberfx.net , 28.09.2012)

01.10.2012

Kaynak

Kosova Demokratik Türk Partisi"nin (KDTP) konuğu olarak Kosova"ya gelen ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, başkent Priştine'de Kosovalılarla


Kosova Demokratik Türk Partisi'nin (KDTP) konuğu olarak Kosova'ya gelen ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, başkent Priştine'de Kosovalılarla buluştu.

Hatiploğlu'nun, üniversite amfisinde verdiği konferansa Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar, Türkiye'nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı Cüneyd Ustaibo ve KDTP'nin diğer yetkilileri de katıldı.

Priştine halkının büyük ilgi gösterdiği konferans, Kur'an-ı kerim tilaveti ve ilahi okunmasıyla başladı.

Kamu Yönetimi Bakanı ve KDTP Başkanı Mahir Yağcılar, davetlileri selamlayarak, ekranlarda büyük bir ilgiyle takip edilen Hatipoğlu'nu canlı izlemenin herkese büyük bir heyecan verdiğini söyledi.

Hatipoğlu, konuşmasında Muhammed aleyhisselamın hayatını anlattı. Peygamber efendimizin hayatından örnekler veren Hatipoğlu, Hazreti Muhammed'in dünyada gelmiş geçmiş en büyük inkılapçı olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konferansta daha sonra soru cevap kısmına geçildi. Büyük bir dikkatle Hatipoğlu'nu dinleyen Priştine halkı merak ettikleri sorularının cevaplarını ünlü ilahiyatçıdan aldı.

Konferasın sonunda İHA'nın sorularını cevaplayan Hatipoğlu şunları söyledi:

"Bütün şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz. Balkanlarda son dönemlerde büyük acılar yaşandı. Bu topraklarda Osmanlının evlatları, torunları vardı ve on binlerce şehit verildi. Bu zulmü reva görenler kaybedenlerdir, çünkü hayat dünyadan ibaret değil, bu işin devamı da var. Zalimler her zaman kaybedenlerdir. İman edenler her zaman kazanan taraftır. Balkanlara geç geldim, buradaki hava son derece farklı, çok etkileyici bir hava var. Osmanlının burada en uç noktada bıraktığı son evlatları bunlar. Temiz bir neslin çocukları. Bu temiz neslin çocukları şimdiye kadar kendilerini korumuşlar. Hiçbir yardım göremeden kendilerini korumuşlar. Sanırım hepimiz onlara karşı suçluyuz. Elimizden geleni yapmamışız. Bugüne kadar burayı gezerken sorumluluk duygusu hissettim, buralara daha çok gelmemiz lazım. Hem Kosovaliların Türkiye'ye, hem Türkiye'nin Kosova'ya çok gelmesi lazım. İletişimin çok güçlü olması lazım. Eksikler var. Onların tamamlanması lazım. Bizim el uzatmamız lazım. Buradaki kardeşlerimize yardımcı olmamız,sahiplenmemiz, onlarla kucaklaşmamız gerekir. Geç ve eksik kalmış bir tarafımız burdaymış meğer. O yanımızı yeniden anlatmamız lazım. Yeniden Türk kamuoyuna ve İslam kamuoyuna Balkanlar var, Balkanlar'da Müslümanlar var, Balkanlar'da ezan var, minare var, Balkanlar'da bir tarih var, bir nesil var, kendini diretmiş ve korumuş bir nesil var, o nesli tanıyın dememiz gerekir diye inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Hatipoğlu, "Burada manzara çok güzeldi. Dinlerini sevdiklerini ve dinlerine bağlı olduklarını gördüm. Daha çok birbirlerini sevmeleri, bu toprağın kıymetini bilmeleri... Şartlar ne olursa olsun buradan ayrılmamaları gerektiğine inanıyorum. Birlik içinde olmaları ve İslamı doğru öğrenmeleri gerek" şeklinde konuştu.

Priştine halkı ile bol bol fotoğraf çektiren Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu bugün Prizren'e geçecek. Şehrin tarihi yerlerini ziyaret edecek olan Hatipoğlu, akşam saatlerinde Prizren Kültür Evi salonunda konferans verecek.

18.02.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 06:23   İkindi : 16:19
Güneş : 07:48   Akşam : 18:48
Öğle : 13:23   Yatsı : 20:08
      Duyurular
14.02.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Onlar ayaktayken secde eder gibiydiler" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan ok
Devamı...
07.02.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Kurtulus sahih Islam’dadir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
31.01.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Savasta çocuga ve kadina dokunulmaz" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuya
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 5008
Bugün : 13184
Bu Ay : 192972
Bu Yıl : 342592
Toplam : 186749086
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük