Günün Sözü :

female viagra pills

where to buy female viagra pill

Amitriptyline for Back Pain

buy antidepressants mastercard

amoxicillin 500 dosage

amoxicillin

where can i buy low dose naltrexone

where to buy naltrexone gailey.org.uk buy naltrexone from trusted pharmacy

tamoxifen uk

tamoxifen uk brands

where to buy abortion pill

name of abortion pill in u

buy abortion pill

abortion pill online usa
Allah'a duayı, size icabet edeceğinden emin olarak yapın.(Tirmizi)
Basından

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Esenler de! / (bolgegazetesi.com , 25.02.2013)

28.02.2013

Kaynak

"Biz kullar, hükmeden değiliz. Hakikate ve İslam'a çağıran eksik ve günahı olan davetçileriz. Hüküm vermek sadece Allah'a mahsustur"

Gönül Sohbetleri'nde konuşan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Biz kullar, hükmeden değiliz. Hakikate ve İslam'a çağıran eksik ve günahı olan davetçileriz. Hüküm vermek sadece Allah'a mahsustur" dedi.

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği Gönül Sohbetleri programının bu haftaki konuğu Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'ydu. Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa, her zaman olduğu gibi yine Esenlerlilerin ilgisi büyüktü. Hatipoğlu, salonu hınca hınç dolduran dinleyenlere "Küçük Kıyamet: Ölüm" konusunu anlattı. Hatipoğlu, kalabalık sebebiyle sahnede etrafını sarıp oturan ve kendisini dinleyen çocukları görünce, "Bugün öyle sanıyorum ki, bu günahsız çocuklar sayesinde en günahsız konferansı veriyoruz" diyerek sözlerine başladı.


ALLAH, BAĞIŞLAYANDIR

Allah'ın insanları günahkâr ve küçük görmekten razı olmadığını belirten Hatipoğlu, "İnsanlar günah işlemezse, Rabbim rahmet kapılarını açmazdı. Allah dilerse bütün günahları bağışlar" dedi. Hz. Muhammed (s.a.v)'in ahlak anlayışından da bahseden Hatipoğlu, "O, yılmış olan kalpleri dirilten, yalnızların yalnızlığını giderendi. İnsanı diriltecek ve yaşatacak olan da Peygamber'e duyulan aşktır" dedi. Konuşmasına İslam için savaşan din büyüklerini anlatarak devam eden Hatipoğlu, Hz. Ali için, "Ali, çok iyi bir savaşçıydı ve çok dengeliydi. O'nun savaşı hep İslam içindi" ifadelerini kullandı.

KABİR AZABI HANGİ HALLERDE AZALIR?


Dinleyenlerden gelen soruları da cevaplayan Hatipoğlu, vefat eden kişilerin Allah'ın müsaadesi ölçüsünde evlerinden haberdar olduklarını belirtti. Hatipoğlu ayrıca dua okumanın, sadaka vermenin, iyilik yapmanın da ölülerin kabir azabını azaltacağını söyledi. "Birbirimizi yıkayan el gibi olmalıyız" diyen Hatipoğlu, Müslümanların unutmaması gereken hususları hatırlatarak, "Biz kullar, hükmeden değiliz. Hakikate ve İslam'a çağıran eksik ve günahı olan davetçileriz. Hüküm vermek sadece Allah'a mahsustur" şeklinde konuştu.
Hatipoğlu, program sonunda edilen duaların ardından kendisine takdim edilen çiçekleri de çocuklara dağıttı.

14.07.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 03:43   İkindi : 17:13
Güneş : 05:37   Akşam : 20:43
Öğle : 13:15   Yatsı : 22:29
      Duyurular
20.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam’siz Müslümanlar" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
13.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Yüce Allah’a söz vermistik" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
06.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Bayraminiz bayram olsun" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 1695
Bugün : 12381
Bu Ay : 191323
Bu Yıl : 2571870
Toplam : 188978364
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük