Günün Sözü :

amoxicillin 500mg how to take

amoxil 500mg raagam.co.in buy amoxicillin for dogs

clomid uk buy online

clomid uk blog.meyerproducts.com clomid london

buy prednisolone eye drops over the counter

buy prednisolone 5mg tablets uk williamgonzalez.me cheap prednisolone

amitriptyline painkillers

amitriptyline pain relief bizautomation.com nerve pain in foot amitriptyline

naltrexone buy online canada

buy naltrexone online india

order abortion pill online usa

abortion pill kit fiorentina.info buy abortion pill
Kendini cemaata alıştır. Allah korkusundan ağlamaya çalış. Allah'ın ipine sarıl. Allah'ın sevip hoşnut olacağı şeylere rağbet göster: (Muhyiddin-i Arabi)
Basından

Hasköy'de Nihat Hatipoğlu coşkusu / (rotahaber.com , 27.07.2013)

31.07.2013

Kaynak

Beyoğlu Belediyesi'nin Hasköy sahilde düzenlediği Ramazan etkinliğine katılan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu büyük ilgi gördü.


Beyoğlu Belediyesi'nin Hasköy sahilde kurduğu Ramazan etkinlik sahnesi her akşam başka bir konuğunu ağırlıyor. İftar sonrasında Haksöy sahili dolduran binlerce kişi, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu'nu dinledi. Kendine has üslubuyla büyük beğeni toplayan Hatipoğlu, dinleyicilerden gelen sorulara da yanıtlar verdi.


İnternet günah kaynağı


İnsanın Allah'a yaklaşmak için vesileler bulması ve günahlardan uzak durmaya çalışması gerektiği anlatan Hatipoğlu, internetin barındırdığı kötülüklerle büyük bir günah kaynağı olduğunu söyledi. çocuklarını bu konuda koruması gerektiğini anlatan Hatipoğlu, doğru kullanıldığında bir nimet olan internetin ciddi tehlikeler barındırdığını ifade etti.


Allah'ı hoşnut etmek için ibadet yapılmalı


İnsanların cehennemden kurtulmak ya da cennete girmek için ibadet etmesinin yetersiz olduğunu da belirten Hatipoğlu, "Sadece cennete girmek veya cehennemden kurtulmak için ibadet etmek, kölelerin ibadetine benzer. Doğru ibadet, Allah'ı hoşnut etmek için yapılan ibadettir. Onun rızası için yapılan ibadet edilmelidir" dedi.


İslam alimlerinin yaşantılarından örnekler de veren Hatipoğlu, Peygamber efendimizi (s.a.v) anlamak için onun arkadaşlarına bakmak gerektiğini söyleyerek, "Efendimizi anlamak, onun etrafındaki insanlara bakın, böyle insanları nasıl yetiştirdiğini araştırın. Kısa sürede bütün devlet adamlarına örnek olacak kadar adaletli bir Ömer, askerlik konusunda herkese ders olacak kadar büyük bir komutan olan Halid bin Velid, ilmiyle herkesin gözlerini kamaştıran Ali'yi yetiştiren Efendimiz'i anlamak için onu tanımaya çalışın" diye konuştu.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın da dinlediği Hatipoğlu, dinleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hatipoğlu, vatandaşların bazı sorularını da cevapladı.

06.07.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 03:34   İkindi : 17:13
Güneş : 05:31   Akşam : 20:46
Öğle : 13:14   Yatsı : 22:35
      Duyurular
20.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam’siz Müslümanlar" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
13.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Yüce Allah’a söz vermistik" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
06.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Bayraminiz bayram olsun" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 6039
Bugün : 4505
Bu Ay : 72204
Bu Yıl : 2452751
Toplam : 188859245
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük