Günün Sözü :

clomid uk

clomid birmingham gctfcu.net clomid online reviews

accutane without birth control

accutane without blood tests

abortion pill philippines

order abortion pill philippines link abortion manila

albuterol inhaler how to use

buy albuterol for nebulizer avonotakaronetwork.co.nz albuterol inhaler prescription
Kimse, öfkeli iken iki kişi arasında hüküm vermesin.(Buhari)
Basından

Nihat Hatipoğlu: Piyango ve loto haramdır / (ensonhaber.com , 26.07.2012)

26.07.2012

Kaynak

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu merak edilen sorulara yanıt verdi.

A Haber'de Özlem Denizmen'in sunduğu kişisel finans programı Para Durumu'na konuk olan ünlü ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu herkesi merak ettiği soruya yanıt verdi.


"PARADA MERHAMET YOKTUR"

İslam'a göre zenginlik ve helal para tanımının ele alındığı programda Hatipoğlu: "Helal para; hakkı verilerek, kimsenin gücü imkanı gasp edilmeden harama bulaşılmadan kazanılan paradır. Haram para nedir; faiz parası, kumar parası, hırsızlık parası, dolandırıcılıkla alınmış para, rüşvetle alınmış para, başkasına söylediğinde utanacağın para haram parasıdır. Başkasının hakkı hukuku devreye giriyorsa o para haram paradır. Aklınla, alın terinle, ticaret yaparak, ölçülü ve insaflı hareket ederek kazandığın para helal paradır. Parada merhamet yoktur, merhamet sende, senin elinde olacak." dedi.


AT YARIŞI VE BİLGİ YARIŞMASI

Yarışmadan kazanılan paraların helal mi haram mı olduğu konusuna da değinen ünlü ilahiyatçı şu ifadelere yer verdi: "At yarışı yapıyorsunuz, yarışanlar kendi aralarında bahis oynayabilirler, ama başkasının o yarış üzerine para vermesi haramdır. İki kişi televizyonda bilgi yarışmasına çıkmış, bunun karşılığında para veriliyor, bunun karşılığında başkasının hakkına tecavüz edilmiyor, bilgi yarışmanın sonunda yarışmayı kazandınız, bir ev kazandınız deniliyor bunda bir haramlık söz konusu değildir. Parayı 50 kişi yatırıyor, bir kişi kazanıyor. O haramdır. Piyango ve loto haramdır, helal olmayan alışverişlerdir."

30.06.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 03:28   İkindi : 17:12
Güneş : 05:28   Akşam : 20:47
Öğle : 13:13   Yatsı : 22:38
      Duyurular
20.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam’siz Müslümanlar" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
13.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Yüce Allah’a söz vermistik" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
06.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Bayraminiz bayram olsun" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 2157
Bugün : 12318
Bu Ay : 429259
Bu Yıl : 2379253
Toplam : 188785747
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük