Günün Sözü :

buy viagra tablet

best place to buy viagra online

buy accutane europe

accutane without insurance reddit link buy accutane uk

buy naltrexone uk

buy naltrexone uk

accutane without birth control reddit

accutane without side effects click here accutane without dermatologist

purchase abortion pill online uk

purchase abortion pill online uk westshoreprimarycare.com abortion pill online

cheap abortion pill

buy abortion pill uk read order abortion pill
Güzel konuşmanın sırrı, lüzumsuz sözleri terk etmektir. (Hz. Ebubekir)
30.10.2015 - Kaynak


Mahşerden bir kare


Zenginlere örnek: Hz. Süleyman
Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Dört kişi vardır ki bunlar, dört sınıf insana şahit getirilirler: Zengin ve varlıklı kimseler çağırılır ve onlara;
Sizleri Allah'a ibadetten alıkoyan şey neydi, diye sorulur. Onlar 'Allah bize mal-mülk verdi. Bunlarla uğraşmamız bizi dünyada Allah'ın hakkını yerine getirmekten alıkoydu' derler.
Bunun üzerine onlara; 'Mal bakımından siz mi daha öndeydiniz yoksa Süleyman (a.s.) mı?' diye sorulur. Onlar 'Tabii ki Süleyman (a.s.)' derler. Bunun üzerine onlara 'Zengin olması Süleyman'ı Allah'ı zikretmekten ve O'nun hakkını yerine getirmekten alıkoymadı' denilir.
Sıkıntılılara örnek: Hz. Eyyub
Sonra zorluk ve musibetlerle imtihan edilen kimseler çağırılır ve 'Hangi şey sizi Allah'a ibadet etmekten alıkoydu?' diye sorulur. Onlar da 'Allah bizleri çeşitli bela ve musibetlerle imtihan etti ve bu da bizi Allah'ı zikretmekten ve O'na ibadet etmekten alıkoydu' derler.
Onlara 'Sizler mi daha şiddetli belalarla karşılaştınız yoksa Eyyub (a.s.) mu? Diye sorulunca 'Tabii ki Eyyub (a.s.)' derler. Bunun üzerine onlara 'Bu durum onu, bizi zikretmekten alıkoymadı' denilir.
Gençlere örnek: Hz. Yusuf
Sonra gençlere ve hürriyetten mahrum kimselere seslenilir. Gençlere 'Sizleri Allah'a ibadet etmekten alıkoyan neydi?' diye sorulunca, onlar; 'Bizler dünyada güzel ve yakışıklı kimseler idik ve bununla imtihan edildik. Bundan dolayı Allah'ın hakkını yerine getiremedik' derler. Hürriyetten mahrum olanlar derler ki; 'Dünyada köle olmamız bizi Allah'ın hakkını yerine getirmekten alıkoydu.' Bunlara Hz. Yusuf örnek verilir ve 'Sizler mi daha yakışıklı ve güzeldiniz yoksa Yusuf (a.s.) mu? O, köleliğin boyunduruğu altında olduğu halde Allah'ın hakkını yerine getirmekten geri durmadı denilir.
Fakirlere örnek: Hz. İsa
Daha sonra fakirlere seslenilir. Fakirler değişik gruplar halinde gelirler. Onlara 'Sizleri Allah'a ibadet etmekten alıkoyan neydi?' diye sorulunca, onlar; 'Bizleri fakirlik meşgul etti' derler.
Onlara 'Sizler mi daha fakirdiniz yoksa İsa (a.s.) mı' diye sorulur. 'Tabii ki İsa (a.s.)' diye karşılık verdiklerinde ise onlara; 'İsa'nın böyle olması onu, bizim hakkımızı yerine getirmekten alıkoymadı' denilir.
Kim bu dört şeyden biriyle imtihana tabi tutulursa kendi arkadaşını hatırlasın. Yani Peygamberleri hatırlasın ve onların yaptığı gibi yapsın. (Beyhaki; Şuabul İman, 7/202 )


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Coğrafyamız Mevlânâ’ya hasret (16.05.2025)
  Bunalımın panzehri İslam’dır (09.05.2025)
  Anneler ve babalar görev başına (02.05.2025)
  İslam düşmanlığı kronik bir hastalıktır (25.04.2025)
  İhtilaflar küllenmeli (18.04.2025)
  Büyükler vuslatın kapısındayken... (11.04.2025)
Sayfa Başı
19.05.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 03:47   İkindi : 17:02
Güneş : 05:36   Akşam : 20:25
Öğle : 13:06   Yatsı : 22:06
      Duyurular
16.05.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Cografyamiz Mevlânâ’ya hasret" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirs
Devamı...
09.05.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Bunalimin panzehri Islam’dir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsi
Devamı...
02.05.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Anneler ve babalar görev basina" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabili
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 299
Bugün : 6192
Bu Ay : 292350
Bu Yıl : 1749438
Toplam : 188155932
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük