Günün Sözü :

prednisolone online

buy prednisolone 5mg uk

clomid uk sale

clomid manchester click clomid uk pct

amoxicillin insurance coverage

amoxicillin clavulanate insurance redirect amoxicillin 500mg insurance

amitriptyline nerve pain relief

nerve pain amitriptyline

abortion pill philippines

medical abortion ph blog.halan.se abortion philippines

prednisolone weight gain

buy prednisolone liquid read prednisolone without prescription

abortion pill

usa buy abortion pill
Dünya bir mezradır; ek ve mahsulünü al, muhafaza et. (Bediüzzaman)
30.10.2015 - Kaynak


O senden değil


Hz. Nuh'un (a.s.) kavmi tufan ile yok edildi. Tufan öncesi Yüce Rabbimiz Hz. Nuh'a; "sana inanan aileni koruyacağım" müjdesini vermiştir. Tufan gelince, Hz. Nuh kendisine inananları gemiye bindirdi. Ancak oğullarından birisi gemiye binmedi.
Hz. Nuh (a.s.) sular yükseldikçe oğluna haykırdı. Oğulcağızım! bizimle beraber gemiye bin! Oğlu ise ben dağa çıkar ve dağa sığınırım.
Tufandan kurtulurum dedi. Hz. Nuh'un oğlu gemiye binmedi. Ve bir dalga Hz. Nuh ile oğlunu birbirinden kopardı. Hz. Nuh'un oğlu boğulup helak oldu.
Hz. Nuh oğlunun boğulması karşısında her baba gibi üzüntülü halde; Ya Rabbi ailemi koruyacağına söz vermiştin. Neden oğlumu bağışlamadın dedi.
Yüce Rabbin cevabı çok açıktı: "Ey Nuh! Bu senin oğlun değil. Zira onun sana isyan etmesi, onu senin oğlun olmaktan çıkarmıştır." (Hud Suresi, 45-47) mealinde cevap verdi.
Hz. Nuh bu cevap üzerine özrünü beyan edip şöyle demişti: "Hakkında kesin bilgim olmayan şeyi istemekten sana sığınırım. Eğer beni affetmezsen, bana merhamet etmezsen, her şeyi kaybedenlerden olurum." (Hud Suresi, 47)
Yüce Allah: Hz. Nuh'un öz oğlunu onun evladından saymıyor. Halbuki tufanda boğulan oğlu ondandı. Öz çocuğuydu ama Yüce Allah, o senden değil diyor. Çünkü o vahye inanmadı. O halde neseb, aşiret, ırk kardeşliği değil, 'iman' kardeşliği sizin için geçerlidirdemiş oluyor.
Öyleyse; ırk, neseb, aşiret gibi sun'i ve ırka dayalı bir davanın peşinde koşanı Yüce Rabb itibarsız görüyor. Ama Yüce Rabbe ve Peygamberine bağlılıkta bir olanı ise, itibar sahibi kabul ediyor. Irk ve aşiret davasını güdeni ise cahili dönemin tortusu kabul ediyor. Allah'ın yolunda bir olanları ise nesepleri farklı da olsa mümin kabul ediyor. Hud suresinin mesajı budur.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Yitirdiğimiz manevi değerler (12.09.2025)
  O’nu anlamak (05.09.2025)
  Kadın şairlerde Hz. Muhammed sevgisi (29.08.2025)
  Ahiretin 5 sorusu (22.08.2025)
  Toplumu sahih dinle tanıştırmalıyız (15.08.2025)
  Tasavvufu doğru anlamalıyız (08.08.2025)
Sayfa Başı
16.09.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 05:12   İkindi : 16:34
Güneş : 06:39   Akşam : 19:20
Öğle : 13:04   Yatsı : 20:40
      Duyurular
12.09.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Yitirdigimiz manevi degerler" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsi
Devamı...
05.09.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "O’nu anlamak" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
29.08.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Kadin sairlerde Hz. Muhammed sevgisi" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuy
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 4472
Bugün : 3978
Bu Ay : 227566
Bu Yıl : 3503612
Toplam : 189910106
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük