Günün Sözü :

i am a woman and i took viagra

i am a woman and i took viagra news.noerskov.dk where to buy female viagra pill

buy accutane singapore

buy accutane malaysia online accutane without side effects

amitriptyline without prescription

buy amitriptyline

buy abortion pill philippines

buy abortion pill philippines by-expression.com abortion pill philippines
Bunlar ilim, amel ve ihlastır. (İman-ı Rabbani)
08.01.2016 - Kaynak


Ey Allah'ın resulü! Bizim gücümüz yetmez


Bizler her gün Kuran-ı Kerim'i okuyor, hatmediyoruz. Tefsirine bakıyoruz. Doğrusu son zamanlarda Kuran-ı Kerim'e uymak için değil, karşımızda kendimize hasım bildiğimiz insanları zor durumda bırakmak, tenkit etmek için kullanıyoruz. Kuran'dan ibret almıyor, Kuran'ı istismar ediyoruz. Kendimize uygun ayetler seçiyor ve onları birer propaganda aracı gibi kullanıyoruz. Birçok tartışma platformunda, ayetler ilgili- ilgisiz kötü amaçla kullanılıyor. 
 

***

Sahabe ise ayetleri duyduklarında hayatlarında keskin dönüşler yapıyor ve ayetin gereği neyse tereddütsüz uyguluyorlardı. Bu konuda Bakara suresi 284. ayetini örnek olarak vermek istiyorum. 

Gücümüz yetmez ey Allah'ın elçisi 

Ayet şuydu: "Göklerde ve yerde ne varsa hepsi Allah'ındır. İçinizdekini açığa çıkarsanız da, gizleseniz de, Allah onunla sizi hesaba çekecektir. Şüphesiz ki O, dilediğini bağışlar dilediğine azap eder. Allah her şeye kadirdir."
Bu ayet sahabeye haylice ağır geldi. Onları altüst etti. Uyuyamadılar. Mescidi doldurdular. Ağlamaya başladılar. Dizlerinin üzerine çöktüler. Şöyle dediler: "Ey Allah'ın elçisi! Namaz, oruç, hac ve sadaka gibi gücümüzün yeteceği amellerle sorumlu tutulduk. Elimizden geleni yaptık. Şimdi bu ayet indi. Bu ayet çok ağırdır. Bizim gücümüz içimizden geçene hükmetmeye yetmez (düşüncemize gelen duyguları nasıl durduralım?) 
Bunun üzerine Resulullah şöyle cevap verdi:
Sizler daha önceki ehl-i kitabın dediği gibi (yani İsrailoğulları'nın Hz. Musa'ya dedikleri gibi) "işittik ve isyan ettik" mi demek istiyorsunuz. Böyle demeyin. Şöyle deyin: "İşittik ve itaat ettik. Senin affını dileriz. Dönüş sanadır, deyin."
Bunun üzerine sahabe 'İşittik ve itaat ettik' dediler. Sahabe bu ayete alıştıktan sonra amene'r-Resul'ün "Allah'ın, kulu ancak gücünün yettiğinden sorumlu tutar." (Bakara, 286) ayeti indi ve bu ağır hüküm hafifletildi.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Hasetten Allah’a sığının (23.02.2026)
  Kul tövbe edince Allah sevinir (22.02.2026)
  Cömertlik cennete götürür (21.02.2026)
  Günahların seni tüketmeden sen onları terk et (20.02.2026)
  Ramazan cennet için anahtar (19.02.2026)
  Vuslat mevsimi geldi (13.02.2026)
Sayfa Başı
24.02.2026 Ezan Vakitleri
İmsak : 06:15   İkindi : 16:24
Güneş : 07:39   Akşam : 18:55
Öğle : 13:22   Yatsı : 20:15
      Duyurular
23.02.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Hasetten Allah’a siginin" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
22.02.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Kul tövbe edince Allah sevinir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilir
Devamı...
21.02.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Cömertlik cennete götürür" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 7113
Bugün : 16474
Bu Ay : 397626
Bu Yıl : 1074187
Toplam : 193062710
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük