Günün Sözü :

prednisolone dosage

prednisolone dosage jihying.com buy prednisolone acetate eye drops

naltrexone buy online canada

buy naltrexone 3mg fiorentina.info buy naltrexone 3mg
alkan, yer tutma bakımından daha güçlü, söz bakımından daha etkilidir. (Müezzemmil Suresi,6)
04.03.2016 - Kaynak


Sadaka açıktan mı? Gizli mi verilir?


"Eğer sadakaları açıktan verirseniz o ne güzeldir. Eğer onları gizler ve bu şekilde fakirlere verirseniz işte, bu sizin için en hayırlısıdır." (Bakara suresi, 271) 
Sahabe, Hz. Peygamber'e (s.a.v.) sordu; Ey Allah'ın elçisi! Bakara suresinin 270. ayeti bize "Allah için yardım edin" dedi. Hangisi daha faziletli? Gizli verilen sadaka mı, yoksa açıktan verilen sadaka mı? 
Bu soru üzerine, Yüce Allah Bakara suresinin 271. ayetini indirdi. Ayetin anlamı şöyleydi: "Sadakaları açıktan verirseniz ne güzel fakat onları gizleyerek fakirlere verirseniz bu sizin için daha hayırlıdır." Yani yukarıdaki ayet indi. 
Denilir ki; bu ayet Hz. Ömer ve Hz. Ebu Bekir hakkında inmiştir. Peygamberimiz fakirler için ve çıkılacak sefer için yardım isteyince Hz. Ömer malının yarısını getirdi. Peygamberimiz Hz. Ömer'e sordu: Ey Ömer! Ailen için ne bıraktın. Hz. Ömer "Malımın yarısını getirdim, yarısını ise çocuklarıma bıraktım" cevabını verdi. 
Biraz sonra Hz. Ebu Bekir geldi: Malının tamamını getirmiş ve hatta sanki getirdiğini kendinden bile gizlemişti. Hz. Peygamber sordu: Ebu Bekir ailen için ne bıraktın? O, cevap verdi: Allah'ı ve peygamberini bıraktım. Bunun üzerine Hz. Ömer ağladı. Ve; Ey Ebu Bekir! Anam babam sana feda olsun. Ne zaman seninle yarıştımsa beni geçtin dedi. (İbn Kesir, 1/477-478) İşte bu ayet, yani Bakara suresinin 271. ayeti, Yüce Allah'a yakınlaşmak için sadakada yarışan bu gönlü gani büyük sahabenin tavrını anlatıyor.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Ramazan cennetin anahtarıdır (23.03.2023)
  Kurtuluş ayı ramazan geldi (17.03.2023)
  Binanı yükselterek komşunun güneşine ve rüzgârına engel olma (10.03.2023)
  Sahabe ve fay hattı (03.03.2023)
  Şimdi muhasebe zamanı (24.02.2023)
  Hz. Muhammed’in (SAV) kutlu yükselişi: Miraç (17.02.2023)
Sayfa Başı
24.03.2023 Ezan Vakitleri
İmsak : 05:29   İkindi : 16:42
Güneş : 06:55   Akşam : 19:26
Öğle : 13:16   Yatsı : 20:47
      Duyurular
23.03.2023
Hocamizin bu haftaki gazete de "Ramazan cennetin anahtaridir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsi
Devamı...
17.03.2023
Hocamizin bu haftaki gazete de "Kurtulus ayi ramazan geldi" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
10.03.2023
Hocamizin bu haftaki gazete de "Binani yükselterek komsunun günesine ve rüzgârina engel olma" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin i
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 6311
Bugün : 3841
Bu Ay : 310407
Bu Yil : 897200
Toplam : 180185818
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük