Günün Sözü :

clomid london drugs

buy clomid tablets

amoxicillin 500mg for dogs

amoxicillin

clomid uk sale

buy clomid tablets

nerve pain in tooth amitriptyline

amitriptyline nerve pain relief msbicoe.com amitriptyline pain pathway

amoxicillin cost without prescription

amoxicillin prescription no insurance

amoxicillin cost without insurance

amoxil without insurance hikebikeclimb.net amoxicillin cost without insurance
(Tirmizi, Da'avat 103)
23.09.2016 - Kaynak


Müşrik de olsa amca!


Ebu Leheb Hz. Peygamber'in (s.a.v.) amcasıydı. Peygamberimize Mekke'deki en ciddi muhalefeti o yaptı. Peygamberimizin iki kızıyla evli -veya nişanlı- olan iki oğluna Peygamberimizin kızlarını boşandırdı. Çirkinlikleri sayılamayacak kadar çoğaldı. Karısı Ümmü Cemil de aynıydı.
Ebu Leheb'in ölümünden önce inen 'Tebbet' suresi Ebu Leheb'in iman etmeden öleceğini haber verdi. O ve karısı küfür üzerine ölecek ve cehenneme odun taşıyacaklar.
İlahi bir mucizedir ki; bu sure yıllarca Mekke'de okundu ve Ebu Leheb de hayattaydı. Ne Ebu Leheb ve ne de karısı: "İşte biz Müslüman olduk! Ayet olmayacağımızı söylüyordu. Biz ayetin haberinin zıddına iş yaptık" diyemediler ve küfür üzerine öldüler.

***

Bu surenin çok dikkat çeken bir noktası da şudur. Kur'an-ı Kerim'in bugünkü sure tertibinde son üç sure (İhlas, Felak ve Nas sureleri) "Kul" = de ki ey Muhammed emri ile başlıyor. Yüce Allah, vereceği mesajı Hz. Peygamber'i (s.a.v.) manidar bir şekilde muhatap alarak aracı kılıyor: "De ki (Ey Muhammed!) Allah birdir" gibi. Ancak sondan dördüncü sure olan 'Tebbet' suresi gelince işin dizimi değişiyor. Yüce Allah 'Kul' demeden, yani Hz. Peygamber'i (s.a.v.) sözü muhatabına vekil kılmadan direkt olarak Ebu Leheb'e sesleniyor. "Elleri kurusun Ebu Leheb'in" diye başlıyor. Böyle başlıyor çünkü putperest bir müşrik de olsa neticede Ebu Leheb Hz. Peygamber'in (s.a.v.) öz amcasıdır. Ve sanki Yüce Rabbimiz, Peygamberine amcana "ellerin kurusun" de sözünü uygun görmüyor ve kendisi Ebu Leheb'e ellerin kurusun buyuruyor.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  İslam’sız Müslümanlar (20.06.2025)
  Yüce Allah’a söz vermiştik (13.06.2025)
  Bayramınız bayram olsun (06.06.2025)
  Yüce Allah soracak: Beni neden ziyaret etmediniz? (30.05.2025)
  Gençler ateizm-deizm sarmalında (23.05.2025)
  Coğrafyamız Mevlânâ’ya hasret (16.05.2025)
Sayfa Başı
12.07.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 03:40   İkindi : 17:13
Güneş : 05:36   Akşam : 20:44
Öğle : 13:15   Yatsı : 22:31
      Duyurular
20.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam’siz Müslümanlar" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
13.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Yüce Allah’a söz vermistik" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
06.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Bayraminiz bayram olsun" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 3394
Bugün : 3474
Bu Ay : 148267
Bu Yıl : 2528814
Toplam : 188935308
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük