Günün Sözü :

amoxicillin 500mg cap sandoz

amoxicillin

naltrexon

dosis 9925.org dosis

buy albuterol inhaler from mexico

buy albuterol inhaler

buy prednisolone for dogs

buy prednisolone

naltrexone buy online

naltrexone buy link buy low dose naltrexone canada
Bir kimsenin, izin almadan iki kişinin arasına oturması helal olmaz. (Ebu Davud, 4844)
23.09.2016 - Kaynak


Müşrik de olsa amca!


Ebu Leheb Hz. Peygamber'in (s.a.v.) amcasıydı. Peygamberimize Mekke'deki en ciddi muhalefeti o yaptı. Peygamberimizin iki kızıyla evli -veya nişanlı- olan iki oğluna Peygamberimizin kızlarını boşandırdı. Çirkinlikleri sayılamayacak kadar çoğaldı. Karısı Ümmü Cemil de aynıydı.
Ebu Leheb'in ölümünden önce inen 'Tebbet' suresi Ebu Leheb'in iman etmeden öleceğini haber verdi. O ve karısı küfür üzerine ölecek ve cehenneme odun taşıyacaklar.
İlahi bir mucizedir ki; bu sure yıllarca Mekke'de okundu ve Ebu Leheb de hayattaydı. Ne Ebu Leheb ve ne de karısı: "İşte biz Müslüman olduk! Ayet olmayacağımızı söylüyordu. Biz ayetin haberinin zıddına iş yaptık" diyemediler ve küfür üzerine öldüler.

***

Bu surenin çok dikkat çeken bir noktası da şudur. Kur'an-ı Kerim'in bugünkü sure tertibinde son üç sure (İhlas, Felak ve Nas sureleri) "Kul" = de ki ey Muhammed emri ile başlıyor. Yüce Allah, vereceği mesajı Hz. Peygamber'i (s.a.v.) manidar bir şekilde muhatap alarak aracı kılıyor: "De ki (Ey Muhammed!) Allah birdir" gibi. Ancak sondan dördüncü sure olan 'Tebbet' suresi gelince işin dizimi değişiyor. Yüce Allah 'Kul' demeden, yani Hz. Peygamber'i (s.a.v.) sözü muhatabına vekil kılmadan direkt olarak Ebu Leheb'e sesleniyor. "Elleri kurusun Ebu Leheb'in" diye başlıyor. Böyle başlıyor çünkü putperest bir müşrik de olsa neticede Ebu Leheb Hz. Peygamber'in (s.a.v.) öz amcasıdır. Ve sanki Yüce Rabbimiz, Peygamberine amcana "ellerin kurusun" de sözünü uygun görmüyor ve kendisi Ebu Leheb'e ellerin kurusun buyuruyor.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Üç aylarımız mübarek olsun (26.12.2025)
  Duydum ki günaha dalmışsın... (19.12.2025)
  İslam’ın özü sevgidir (12.12.2025)
  Mekke’den izlenimler (05.12.2025)
  Kuran’dan sonra dayanağımız: Hadisler (28.11.2025)
  Hayatımızı gözden geçirelim (21.11.2025)
Sayfa Başı
29.12.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 06:49   İkindi : 15:30
Güneş : 08:22   Akşam : 17:51
Öğle : 13:11   Yatsı : 19:17
      Duyurular
26.12.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Üç aylarimiz mübarek olsun" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
19.12.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Duydum ki günaha dalmissin..." yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirs
Devamı...
12.12.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam’in özü sevgidir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 10586
Bugün : 19688
Bu Ay : 499982
Bu Yıl : 5534455
Toplam : 191940949
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük