Günün Sözü :

amitriptyline 50mg

buy antidepressant

amoxicillin 500 mg

amoxicillin 500mg tds

buy amoxicillin for uti

amoxil classification algera-corridor.nl amoxicillin for dogs

naltrexone uk

naltrexone in uk anvly.com buy naltrexone uk

buy naltrexone no prescription

buy naltrexone without prescription

amoxil without prescription

amoxil without prescription hanfcartuning.de amoxicillin prescription no insurance
s-i Şerif)
23.09.2016 - Kaynak


Hasetin tövbesi var mı?


İnsanoğlu tövbe kapısını tırmalar ama çoğu kez tövbesinden haz alamadan başka bir günaha dalar. Tövbeyi gerektiren en büyük günahlardan biri de hasettir. Hz. Peygamber (s.a.v.) haset sahibini odun gibi tüketir buyuruyor. Meslek erbabına, özellikle de kendi branşında öne çıkan kişilere karşı haset daha çok belirgin oluyor. Aile fertleri arasında da haset çok yaygındır.
Hz. Yusuf kıssasında bu hasedin bir örneğine Kur'an dikkat çekiyor. Kardeşleri babalarının ilgisinden dolayı Hz. Yusuf'u kıskanırlar onu öldürmeyi düşünürler. Ta ki babalarının ilgisini kazansınlar diye. Ayeti kerime bu şeytani planı şöyle anlatıyor:
"Yusuf'u öldürün veya onu uzak bir yere atın ki, babanızın yüzü (sevgisi) yalnızca size kalsın. Bundan sonra da, tövbe ederek dindar bir kavim olursunuz." (Yusuf, 9)
Garip bir tövbe. Önce cinayeti işleyelim sonra da tövbe edelim. Haset dini bütün olduğunu söyleyenler arasında da, ilim erbabı arasında da çok fazladır. Hz. Yakup'un evlatları herhalde çok iyi yetişmiş kişilerdi. Ama haset belasını aşamadılar.
Haset günahının tövbesini cinayetten sonraya attıklarından dolayıdır ki Yüce Allah onlara tövbeyi nasip etmedi. Gerçek tövbeye yıllar sonra ulaşabildiler. Yıllar sonra babalarına: "Babacığımız! Günahlarımız için bize bağışlanma duası yap dediler." (Yusuf, 97) Hz. Yakup da onlara dua etti. (Yusuf, 98). Tövbelerinde samimi değillerdi. Çünkü yürekten haset kazınmadıkça tövbesi kabul olmaz. Onun için hasedin tövbesi herhangi bir günahın tövbesinden daha zordur. Dikkat edin: Haset bir cinayete yol açabiliyor. Yusuf hikâyesinde olduğu gibi.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  İslam’sız Müslümanlar (20.06.2025)
  Yüce Allah’a söz vermiştik (13.06.2025)
  Bayramınız bayram olsun (06.06.2025)
  Yüce Allah soracak: Beni neden ziyaret etmediniz? (30.05.2025)
  Gençler ateizm-deizm sarmalında (23.05.2025)
  Coğrafyamız Mevlânâ’ya hasret (16.05.2025)
Sayfa Başı
12.07.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 03:40   İkindi : 17:13
Güneş : 05:36   Akşam : 20:44
Öğle : 13:15   Yatsı : 22:31
      Duyurular
20.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam’siz Müslümanlar" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
13.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Yüce Allah’a söz vermistik" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsini
Devamı...
06.06.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Bayraminiz bayram olsun" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 2902
Bugün : 2336
Bu Ay : 147129
Bu Yıl : 2527676
Toplam : 188934170
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük