Günün Sözü :

prednisolone dosage

buy prednisolone
r; doğruyu istemesi ve yapması da gereklidir. (Goethe)
16.12.2016 - Kaynak


Hayati sehadetle noktalamak


Beşiktaş'taki Şehitler Tepesi'nde hayatını kaybeden - şehit olangenç polislerimizi ve sivil vatandaşları hatırladıkça teselli cümleleri arıyorum ailelerine söylenebilecek.
Gerçi; 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Bilakis onlar diridirler' ayeti bütün üzüntü bulutlarını dağıtmaya yeter. 'Şehidin ilk damla kanı akınca günahları affedilir' veya 'Şehitler aile fertlerine şefaat eder' diyen Allah'ın elçisinin sözleri dururken biz ne diyebiliriz ki!
Çoğu 23 yaş sınırında olan bu masum şehitlere rahmet diliyorum.
Ailelerine de sabrı cemil.
Allah yolunda şehadet; din, Kur'an, Hz. Peygamber, namus, iffet, bayrak ve ezan duygularıyla ayakta duran bu gençlere en yakışan sıfattır. Bundan bir gram bile tereddüdünüz olmasın.
Acılı ailelere Hz. Halid'in ve Hz.
Hamza'nın tavrını hatırlatmak belki bir nebze kayıplarını, kayıplarımızı bastırır.
Hz. Halid bir ömür boyu savaş meydanlarından inmez. Yüze yakın savaş kazanır. Girdiği hiçbir savaşı kaybetmez.
Son zamanlarındadır. Bugün bombalarla tarumar olan Suriye'nin Humus kentindedir.
Son nefesinde ağlamaya başlar.
Bu mağlup edilemeyen olağanüstü komutanın ağladığını gören dostları sorarlar: Neden gözyaşı döküyorsun!
Hz. Halid göğsünü örten gömleğini sıyırır. Göğsünde yüzlerce kılıç, mızrak darbesinin izi vardır. Vücudu delik deşik olmuştur. Şöyle der: Şu kadar savaşa katıldım. Şu kadar düşmanı mağlup ettim. Elimde şu kadar kılıç kırıldı. Ama ne yazık ki şimdi yatağımda yaşlı bir deve gibi ölüyorum. Harp sahasında şehit olamadığım için ağlıyorum.

***

Hz. Hamza Uhud'da şehit olur.
Hz. Peygamber'i (s.a.v.) çok derinden sarsan bir kayıptır bu. Uhud'dan çıkarken yaralı olan Hz. Peygamber'i (s.a.v.) teselli eden bir olay meydana gelir. Perde çekilir ve Hz. Peygamber şöyle buyurur: "Allah katında şöyle yazılıdır: Hamza Allah'ın arslanı ve Hamza Resulullah'ın arslanıdır." Bütün acıları dindirecek bir nimettir bu. Hayatı şehit olarak noktalamak Hz. Ömer, Hz. Osman, Hz. Ali, Hz. Hasan, Hz. Hüseyin, İmam Zeyd, Ömer bin Abdülaziz ve daha yüzbinler gibi. Rabbim şehitlerimize rahmet etsin.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Günahların seni tüketmeden sen onları terk et (20.02.2026)
  Ramazan cennet için anahtar (19.02.2026)
  Vuslat mevsimi geldi (13.02.2026)
  Dostları, Peygamberimizi anlatıyor (06.02.2026)
  Bizi affet ya Rab! (30.01.2026)
  Güncel bazı soru ve sorunlar (23.01.2026)
Sayfa Başı
22.02.2026 Ezan Vakitleri
İmsak : 06:18   İkindi : 16:22
Güneş : 07:42   Akşam : 18:53
Öğle : 13:23   Yatsı : 20:12
      Duyurular
20.02.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Günahlarin seni tüketmeden sen onlari terk et" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasi
Devamı...
19.02.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Ramazan cennet için anahtar" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsin
Devamı...
13.02.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Vuslat mevsimi geldi" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 270
Bugün : 12312
Bu Ay : 357584
Bu Yıl : 1034145
Toplam : 193022668
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük