Günün Sözü :

buy prednisolone eye drops over the counter

buy prednisolone 5mg tablets uk click buy prednisolone 25mg tablets
En büyük felaketler içinde bile ümidini kaybetme, unutma ki ilik, sert kemiğin içinden çıkar. (Hafız Şirazi)
23.12.2016 - Kaynak


Abdest alırken bunları düşündünüz mü?


Bir ibadetin kabul edilme şartını temizliğe bağlayan, yani dinin direği olan namazın kabulünü 'abdeste' bağlayan İslam'ın mensupları bu nimetin çok farkındalar mı acaba.
Namaz kılabilmen için seccaden veya namaz kılacağın yer temiz olacak. Bedenin her türlü kirden -necasetten- uzak olacak ve elini, burnunu, ağzını, yüzünü, kollarını, kulaklarını, saçını, ayaklarını temizleyeceksin.
Hz. Peygamber (s.a.v.) abdest için şöyle buyuruyordu: 'Abdest alıp da abdestini güzel yapan kişinin su değen organlarından günahları dışarı çıkar.' Abdeste bakalım beraberce:
Suyu ağızda çalkalamak Abdestin sünnetlerindendir. Böylelikle ağız temizlenmiş, dişlerdeki yemek ve diğer artıklar atılmış olur. Suyu çalkalarken yüz kasları hareket eder.
Burnu temizlemek Toz, toprak ve havada gezinen birçok küçük cisim burundan atılmış oluyor.
Burunda yerleşmiş birçok mikrop bu esnada dışarı çıkar. Özellikle de bunun bir günde en azından 15 kez yapıldığını düşünün.
Kolların ve yüzün yıkanması Abdestin farzlarındandır. Bu esnada el ve kollardaki kir ve mikrop giderilir. Ter etkisi azaltılır. Kışın ve yazın suyun ısısı da vücuda bir doping etkisi yapar.
Kollar ve yüz; vücudun sivri organlarındadır.
En çok yağlanan ve dışa açık alanlarıdır.
Abdest bu sıkıntıyı giderir.
İki ayağın yıkanması İki ayağın ve kolların yıkanırken ovulması vücudu sakinleştirir. Belki küçük çapta ama en hassas organlardan olan ayağa yapılan bir masaj değil mi? Böylece kan hareketi hızlanır. Bu masaj ve su terapisi kalbi müspet anlamda etkiler. Yazın vücudun açık alanlarında biriken güneş ışınlarının etkisi suyla giderilir. Kapanan deri gözenekleri günde 5 kez suyla ovularak yıkanıyor. Abdest alırken bunların farkında mıyız acaba.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Hz. Peygamber’i sevmek ne demektir? (08.05.2026)
  Vuslata hazır mısın? (01.05.2026)
  Ebu Bekir’iniz var mı? (24.04.2026)
  Aileler, evlatlarınızı koruyun (17.04.2026)
  Namazın şuuruna varmak (10.04.2026)
  Gönüllerin tabibine geldik (03.04.2026)
Sayfa Başı
08.05.2026 Ezan Vakitleri
İmsak : 04:05   İkindi : 16:59
Güneş : 05:47   Akşam : 20:14
Öğle : 13:06   Yatsı : 21:49
      Duyurular
08.05.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Hz. Peygamber’i sevmek ne demektir?" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuya
Devamı...
01.05.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Vuslata hazir misin?" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
24.04.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Ebu Bekir’iniz var mi?" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 3854
Bugün : 12040
Bu Ay : 141703
Bu Yıl : 2249881
Toplam : 194238404
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük