Günün Sözü :

amoxicillin rash

amoxicillin 500mg uses read here amoxicillin for uti

buy clomid bodybuilding

clomid uk success rates

abortion pill over the counter

abortion pill online

buy abortion pill uk

abortion pill online

lyrica prescription information

buy lyrica online
Sizin asıl dostunuz Allah'tır, O'nun Resulüdür ve namazlarını kılan, zekatlarını veren ve rüku eden müminlerdir. (Maide Suresi,55)
23.12.2016 - Kaynak


Abdest alırken bunları düşündünüz mü?


Bir ibadetin kabul edilme şartını temizliğe bağlayan, yani dinin direği olan namazın kabulünü 'abdeste' bağlayan İslam'ın mensupları bu nimetin çok farkındalar mı acaba.
Namaz kılabilmen için seccaden veya namaz kılacağın yer temiz olacak. Bedenin her türlü kirden -necasetten- uzak olacak ve elini, burnunu, ağzını, yüzünü, kollarını, kulaklarını, saçını, ayaklarını temizleyeceksin.
Hz. Peygamber (s.a.v.) abdest için şöyle buyuruyordu: 'Abdest alıp da abdestini güzel yapan kişinin su değen organlarından günahları dışarı çıkar.' Abdeste bakalım beraberce:
Suyu ağızda çalkalamak Abdestin sünnetlerindendir. Böylelikle ağız temizlenmiş, dişlerdeki yemek ve diğer artıklar atılmış olur. Suyu çalkalarken yüz kasları hareket eder.
Burnu temizlemek Toz, toprak ve havada gezinen birçok küçük cisim burundan atılmış oluyor.
Burunda yerleşmiş birçok mikrop bu esnada dışarı çıkar. Özellikle de bunun bir günde en azından 15 kez yapıldığını düşünün.
Kolların ve yüzün yıkanması Abdestin farzlarındandır. Bu esnada el ve kollardaki kir ve mikrop giderilir. Ter etkisi azaltılır. Kışın ve yazın suyun ısısı da vücuda bir doping etkisi yapar.
Kollar ve yüz; vücudun sivri organlarındadır.
En çok yağlanan ve dışa açık alanlarıdır.
Abdest bu sıkıntıyı giderir.
İki ayağın yıkanması İki ayağın ve kolların yıkanırken ovulması vücudu sakinleştirir. Belki küçük çapta ama en hassas organlardan olan ayağa yapılan bir masaj değil mi? Böylece kan hareketi hızlanır. Bu masaj ve su terapisi kalbi müspet anlamda etkiler. Yazın vücudun açık alanlarında biriken güneş ışınlarının etkisi suyla giderilir. Kapanan deri gözenekleri günde 5 kez suyla ovularak yıkanıyor. Abdest alırken bunların farkında mıyız acaba.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Cebrail’in göründüğü gün (22.05.2026)
  İflah olmaz hastalığımız: Haset (15.05.2026)
  Hz. Peygamber’i sevmek ne demektir? (08.05.2026)
  Vuslata hazır mısın? (01.05.2026)
  Ebu Bekir’iniz var mı? (24.04.2026)
  Aileler, evlatlarınızı koruyun (17.04.2026)
Sayfa Başı
25.05.2026 Ezan Vakitleri
İmsak : 03:39   İkindi : 17:04
Güneş : 05:31   Akşam : 20:31
Öğle : 13:06   Yatsı : 22:14
      Duyurular
22.05.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Cebrail’in göründügü gün" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
15.05.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Iflah olmaz hastaligimiz: Haset" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabili
Devamı...
08.05.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Hz. Peygamber’i sevmek ne demektir?" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuya
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 5874
Bugün : 12100
Bu Ay : 411847
Bu Yıl : 2520025
Toplam : 194508548
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük