Günün Sözü :

tamoxifen uk price

buy tamoxifen pct

lav dosis naltrexon

dosis

prednisolone dosage

buy prednisolone liquid

buy antidepressants

buy antidepressants uk blog.pragmos.it buy amitriptyline london
n çıkarılabilir. (Tirmizi, Birr 16)
30.12.2016 - Kaynak


İmam hatipler radikalizmin panzehiridir


Daha önce de yazdım.
Ülkemizin diğer İslam ülkelerine göre en büyük şanslarından birisi imam hatip okullarıdır. Zira bu okullarda uygulanan müfredat, bilgi -her ne kadar istenilene cevap veremezse bile- radikal, insafsız ve acımasız bir radikal bakışın önünü kapatmaktadır. Zira bu okullarda Kur'an-ı Kerim'in yanında; Hadis, Fıkıh,Tefsir, Kelam gibi temel dersler veriliyor.
Talebe hangi kaynaktan ne alabileceğini öğreniyor. Bu öğrenciden, kendisini din adına kullanmak isteyen bir istismarcıdan talimat alan bir öğrenci çıkaramazsınız. (Elbette istisnalar çıkar. Her yerde olduğu gibi) Ama bu işin omurgası akıl ve mizana dayanır.
Şimdi; sadece herhangi Kur'an ayetindeki kıtal ile ilgili ayeti yanlış anlayıp, Hz Peygamber'in uygulamasından habersiz, işin fıkhi boyutundan, kelami boyutundan habersiz şekilde kendini müçtehit zanneden birine nasıl engel olacaksınız? Ancak bilgi ile.
Doğru ve temellere dayanan bilgi ile. Bunun örneğini yüz yıllarca, İslam'ı temel kaynaklardan -Kitap, Sünnet, Kıyas, İçtihat, İcma gibi -öğrenen insanlar verdiler.
Onun için imam hatipler bizim için büyük bir hazinedir.
Bu okulları etkisizleştirenlerin mutlaka bir hesabı vardır. Bu okulları bozmak, dışarılardan beslenen beslemelerin hedeflerindendir. Bu okullar, makul ve insaflı bir çizgiyi oluşturuyor.
Anadolu Müslümanlığını zihinlere işliyor. Bu nedenle de itibar gördü bugüne kadar. Zaten bu okulların aleyhine yazan, çizen ve söz söyleyen kişilerin ajandasına bakarsanız meseleyi ve derdi anlarsınız.
Bu okullarda; Arapça dil seviyesini, hadis okumalarını, Peygamberimizin hayatını daha yoğun olarak müfredatta çoğaltmalıyız. (Bu arada konumuz olmadığı için diğer liseleri konuşmadık. Oralarda da evlatlarımız yetişiyor. Bu sözlerden üzerlerine alınmamalılar.)


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Ahiretin 5 sorusu (22.08.2025)
  Toplumu sahih dinle tanıştırmalıyız (15.08.2025)
  Tasavvufu doğru anlamalıyız (08.08.2025)
  Emanete riayet etmeliyiz (01.08.2025)
  Tövbe etmemizi Allah istiyor (25.07.2025)
  Ebedi lider Hz. Muhammed’dir (18.07.2025)
Sayfa Başı
26.08.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 04:45   İkindi : 16:55
Güneş : 06:18   Akşam : 19:54
Öğle : 13:11   Yatsı : 21:20
      Duyurular
22.08.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Ahiretin 5 sorusu" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
15.08.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Toplumu sahih dinle tanistirmaliyiz" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuya
Devamı...
08.08.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Tasavvufu dogru anlamaliyiz" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsin
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 3745
Bugün : 3647
Bu Ay : 358740
Bu Yıl : 3178311
Toplam : 189584805
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük