Günün Sözü :

clomid uk prescription

buy clomid tablets

buy clomid uk

buy clomid tablets

abortion pill ph

abortion pill ph go misoprostol philippines

amitriptyline pain medication

nerve pain in hand amitriptyline dogancoruh.com amitriptyline nerve pain in arm

buy low dose naltrexone canada

buy naltrexone
İnsanda bulunan en şerli şey aşırı cimrilik ve şiddetli korkudur.(Ebu Davud, 2511)
03.02.2017 - Kaynak


Sosyal medyanın günahı (Sabit fikir ve bağnazlık)


Birbirinizden farklı düşünebilirsiniz. Dini veya siyasi tercihleriniz farklı olabilir. Nitekim Yüce Yaratıcı hakkında bile farklı düşünenler var. Allah'ı bilip itaat eden de var, inkâr eden de var.
Farklı düşünmek ayrı; farklı düşünene kin ve nefret duymak ayrı. Biri normal, ötekisi anormal elbet.
Sosyal medyayı taradığımızda; bembeyaz saçına, mezara evrilmiş yaşına rağmen insanlara küfür ve hakaret resitali takdim edenleri dehşetle görüyorsunuz! Nefsini ve fikrini kendisine ilah edinen bu hastalara maalesef şifa dilemek lazım.
Bu tür hastalar, maalesef erkekler gibi kadınlar arasında da yaygın. Sosyal medyada öyle çirkin küfürler, düşük ifadeler görüyorsunuz ki; nine veya dede olmuş bu insanlar hangi çirkin oksijen ortamında yetişti diye sorguluyorsunuz.
Şimdi sosyal medyayı kullanan asosyal kullanıcılara, kötü niyetlilere hatırlatmalarım olacak.
1- Başkasına kullandığın iyi veya kötü sözü aynıyla kendin için kullanıldığını hisset. Ne hissedersin.
2- Kendin için hissettiğin hakkın, başkası için de kullanılma hakkı olduğunu unutma.
3- Başkasının onuruna, iffetine yaptığın saldırının sana aynı dozda söylendiğini düşün. Ne hissedersin?
4- Allah'ın yazıcı gözetleyici meleklerinin her harfi kaydettiğini biliyor musun?
5- Her yaptığının, her sözünün, her harfinin ahirette eline tutuşturulacak sana ait kitapta yazılı olacağını biliyor musun?
6- Bugünler geçecek. Ama ahiret yurdu ebedi olacak. Değer mi, bütün bir ebedi hayatınızı kirletmenize.
7- Her çirkin ve kötü söz kul hakkıdır. Bu kadar yükü nasıl kaldıracaksın.
8- Kullandığın; her çirkin söz, yorum, hakaret, küfrün o küfrü ve yazıyı okuyan insan sayısınca sana yükletileceğini biliyor musun?
9- İnsanın çirkin sözünden ötürü rehin olacağını biliyor musun? (Müdessir, 38)
10- Senin sosyal medyadaki -küfür- ikilik, fitne- hakaret- dostların ahirette senden davacı olacak ve yakana yapışacak biliyor musun? Bu dünyadaki şer dostluğu ahirette düşmanlığa dönüşecek biliyor musun? (Zuhruf, 67)
11- Başkasının babasına- eşine- annesine küfrettiğinde aslında aynıyla kendine küfrettiğini biliyor musun? Peygamberimiz; babanıza, annenize küfretmeyin buyuruyor. Sahabe nasıl küfrederiz ki deyince; başkasının baba- annesine küfreden kendisine küfretmiş, zemin hazırlamış olur buyurur.
12- Küçük- büyük her sözünün ahirette önüne konacağını biliyor musun? (Kehf suresi, 49)
13- Bu kuralların hangi fikre ait olursa olsun herkes hakkında geçerli olacağını biliyor musun?
14- Yazdığın her kötü sözden, küfürden dolayı dünyada olmasa da ahirette mahkemeye çıkacağını, rezil rüsva edileceğini, o kadar aşağılanacaksın ki, keşke hiç yaratılmasaydım diyeceğini biliyor musun?
15- Bütün bunlardan ders almasan ahirette bunların sana tek tek hatırlatılacağını biliyor musun?
16- Bu sözlerim sosyal medyayı küfür, hakaret ve çirkinlik için kullanan şer insanlar hakkındadır. İyi, temiz, nezih ve duru insanları ve kalem erbabını tenzih ederiz. Elbette bütün bu satırlara rağmen ben çirkinleşmeye, germeye, insanlara hakaret etmeye, onur kırmaya devam edeceğim diyenlere ise şunu diyoruz:
Arkadaş! İşin hakikaten zor. Orada hesaba katmadığın bir karşılama göreceksin. O zaman bu sosyal medyayı hiç tanımasaydım keşke diyeceksin. Diyeceksin de, faydasını görmeyeceksin o günkü pişmanlığının.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  İslam düşmanlığı kronik bir hastalıktır (25.04.2025)
  İhtilaflar küllenmeli (18.04.2025)
  Büyükler vuslatın kapısındayken... (11.04.2025)
  Dargınları barıştırın (04.04.2025)
  İbadetlerimizi 11 aya yayalım (29.03.2025)
  Çağımızın büyük günahı: Gıybet (28.03.2025)
Sayfa Başı
01.05.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 04:16   İkindi : 16:57
Güneş : 05:55   Akşam : 20:07
Öğle : 13:06   Yatsı : 21:39
      Duyurular
25.04.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam düsmanligi kronik bir hastaliktir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan o
Devamı...
18.04.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Ihtilaflar küllenmeli" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
11.04.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Büyükler vuslatin kapisindayken..." yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyab
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 8364
Bugün : 8380
Bu Ay : 8380
Bu Yıl : 1465468
Toplam : 187871962
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük