Günün Sözü :

prednisolone dosage

prednisolone dosage jihying.com buy prednisolone acetate eye drops

naltrexone buy online canada

buy naltrexone 3mg fiorentina.info buy naltrexone 3mg
alkan, yer tutma bakımından daha güçlü, söz bakımından daha etkilidir. (Müezzemmil Suresi,6)
14.06.2017 - Kaynak


Allah affetmeyi sever


İmanı hissederek yaşayan kişi küçük günahını büyük bir kaya gibi ağır görürken, münafık büyük günahını bile burnuna konan sinek kadar küçük görür. Allah’a yönelip tövbe ederseniz o affedicidir

Yüce Rabbimiz günah işleyen ve sonra da günahından pişmanlık duyan hiçbir kuluna kapıyı örtmemiştir. Bunun iki istisnası vardır:
Birincisi şu kişinin durumudur: Hayatı boyunca tövbe etmemiştir. Günahı aklına gelmemiştir. Böyle bir derdi de yoktur. Son anda – koma, sekerat anında – ise dünya perdesi kapanıp ahiret perdesi aralandığında ahiretteki halini görür. İşte o anda tövbe etmek ister. Ama bu tövbe ye's – hayattan ümidini kesmiş – bir insanın tövbesi sayıldığından reddedilir. Bu elbette ki daha önce hiç tövbesi, imanı olmayan, Allah'ı bilmemiş kişi için geçerli olur. Yoksa günahkâr bir mümin bile zaten bu hale gelmeden önce mutlaka tövbe etmiştir.
İkincisi ise şu kişidir: Kıyamet kopmaktadır. Daha önce iman etmemiş ve tövbe etmek aklına gelmemiş bir kişi bu dehşetli anı görünce iman etmek ister. Bunun imanı da kendisine iade edilir, reddedilir.
Gerçek bir mümin küçük bir günah işlediğinde, işlemiş olduğu bu günahını başına düşecek bir kaya gibi görür. Utanır, sıkılır. Pişmanlık duyar. Bunun altında ezilir.
Münafık kişi ise işlemiş olduğu büyük bir günahı burnunun üzerine konan sivrisinek gibi küçük görür. Önemsemez. Pişmanlık hissi duymaz. Böyle bir derdi yoktur aslında.
Herhalde başka söze ihtiyaç yoktur. Rabbiniz sizi bu kadar seviyor. Bizi affetmek için bu kadar bahane yaratıyor. Yeter ki siz bir hamle yapınız. En daraldığınız, en ümitsizliğe kapıldığınız yerde O'nu yanı başınızda bulacaksınız.

BİR DUA
ABDULLAH VERRAK'IN DUASI

Allah'ım tövbe edip tekrar işlediğim her bir günahtan dolayı affetmeni istiyorum. Söz verip yerine getirmediğim şeylerden dolayı beni affetmeni istiyorum. Senin hoşnutluğunu niyet ederek başlayıp sonradan içine başka duygular karışan işlerimden dolayı da bağışlamanı istiyorum. Bana ihsan ettiğin, ama benim onları sana karşı günah işleyerek kötüye kullandığım bütün nimetlerin için de senden beni bağışlamanı niyaz ediyorum. Ey gizli ve açıkta, gündüzün aydınlığında ve gecenin karanlığında, topluluk içinde ve gizlice işlediğim her günahı bilen Rabbim! Beni affetmeni istiyorum. Ey Allah'ım, ey kullarına muamelesi yumuşak olan Rabbim, duâlarımı kabul eyle.


BİR HADİS

Hz. Peygamber (sav)'e bir bedevi Arap gelerek, "Ya Rasulallah! Sizler çocukları öper misiniz? Biz çocuklarımızı öpmeyiz", dedi. Peygamber (sav): "Allah'ın kalbinden çıkardığı merhameti ben kalbine nasıl koyabilirim?" dedi. (Buhari, Edeb)

BİR AYET

Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamberimize salât etmektedirler. Ey iman edenler! Siz de O'na salât edin ve tam bir teslimiyetle O'na selam verin. (Ahzab, 56)

BİR SÜNNET

Konuştuğu kimseye bedeniyle dönerek konuşmak.

BİR ESMA

El-Basıt: Dilediğinin rızkını çoğaltan, ruhlarını veren.

SORU - CEVAP

Yatalak babamın altını bezliyorum, bana günahı var mıdır?
Bunun günahı olmaz, sevabı olur. Anne babanıza hizmet etmekle sevabınız artar, cenneti kazanırsınız.

Cennete girersem eşime katlanmak zorunda mıyım?
Öncelikle eşinizle aranızda sevgi ve anlayışın hâkim olmasını dileyelim. Sorunuzun cevabına gelince; Kişi cennette istemediği hiçbir şeyle muhatap olmayacaktır. Arzuları gerçekleşecektir.

Evimde kedi besliyorum. Kedi uğursuzluk getirir diyorlar, doğru mu?
Herhangi bir hayvanı beslemek uğursuzluk getirmez. Esasen dinde uğursuzluk kavramı hoş görülmez. İnsanlar kendi hatalarını uğursuzlukla izah ederler çoğu kez. Kedi beslemek ise güzel bir harekettir. Peygamberimiz kediyi çok sever. Büyük sahabesi Abdurrahman bin Sahr'a (RA), Ebu Hureyre yani kediciğin babası ismini vererek hayvan sevgisini canlandırmıştır.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Vuslat mevsimi geldi (13.02.2026)
  Dostları, Peygamberimizi anlatıyor (06.02.2026)
  Bizi affet ya Rab! (30.01.2026)
  Güncel bazı soru ve sorunlar (23.01.2026)
  Miraç’ın Efendisi’ne selam olsun (16.01.2026)
  İnsanları kâfir diye nitelemeyin (09.01.2026)
Sayfa Başı
14.02.2026 Ezan Vakitleri
İmsak : 06:28   İkindi : 16:15
Güneş : 07:53   Akşam : 18:43
Öğle : 13:23   Yatsı : 20:03
      Duyurular
13.02.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Vuslat mevsimi geldi" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
06.02.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Dostlari, Peygamberimizi anlatiyor" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyab
Devamı...
30.01.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Bizi affet ya Rab!" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 6062
Bugün : 10237
Bu Ay : 232291
Bu Yıl : 908852
Toplam : 192897375
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük