Günün Sözü :

amoxicillin allergy

amoxil for uti read here amoxicillin 500mg side effects

purchase abortion pill online uk

buy abortion pill uk testbed.idippedut.dk purchase abortion pill online uk

buy sertraline

sertraline visa hutoncallsme.azurewebsites.net sertraline online
sın. (Müslim, Cuma 67)
07.07.2017 - Kaynak


Müslüman kabir azabını kabul eder


Ölüm ruhun bedeni terk etmesidir. Ruh, dünya hayatı ile kıyametten sonra gerçekleşecek mahşer arasındaki bir konumda bekler. Biz buna kabir-berzah âlemi deriz.
Bedeni terk eden ruh, kabir dediğimiz âlemde, bedeniyle keyfiyetini çok bilemediğimiz bir şekilde irtibatlı olarak ahiret (kıyamet, yeniden diriliş ve hesaba çekiliş ve mahşere sevk ile cennet veya cehennem) âlemini bekler.
Peki, ruh ve beden bu bekleyişte azap veya nimet görür mü? Veya her ruh ve her beden aynı statüye mi tabi tutulur? Mesela kâfir -inkârcının- ruhu ile bir peygamberin ruhu aynı mıdır?
Şöyle derler; vay başımıza gelene! (Eyvah eyvah) bizi kabrimizden kim kaldırdı. Bu Rahman'ın vaat ettiğidir. Peygamberler gerçekten doğru söylemişler, derler. (Yasin, 52) Korku ve hasret bir kısım dirileri sarmalayacak. Kabirdeki halleri arayacaklar.
Bazen yıllarca dünyada yaşayanlar da ahirette kaç yıl kaldıysa diye sorulduğunda 'bir gün veya daha az' diyecektir. (Müminun, 113) Zaman izafi olacak ahiret ölçeğine göre göreli - rölatif olacak. (Rum, 55, 56) Kimi kabirden kalkarken azaptan dolayı süreyi az, kimi uzun görecek. Ahiretin azabının çetinliğine göre azımsayacak kabirdeki halini. Kimi uzun görecek.
Mümin ise, ahiretteki hayata göre kabirdeki rahatı uzun görecek. Nimette olsa bile. Veya tam zıttı.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Osmanlı’da kadın vakfiyeleri (05.06.2026)
  Kurban ve fedakârlık (29.05.2026)
  Cebrail’in göründüğü gün (22.05.2026)
  İflah olmaz hastalığımız: Haset (15.05.2026)
  Hz. Peygamber’i sevmek ne demektir? (08.05.2026)
  Vuslata hazır mısın? (01.05.2026)
Sayfa Başı
08.06.2026 Ezan Vakitleri
İmsak : 03:27   İkindi : 17:07
Güneş : 05:25   Akşam : 20:41
Öğle : 13:08   Yatsı : 22:31
      Duyurular
05.06.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Osmanli’da kadin vakfiyeleri" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsi
Devamı...
29.05.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Kurban ve fedakârlik" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
22.05.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Cebrail’in göründügü gün" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 2734
Bugün : 9099
Bu Ay : 115923
Bu Yıl : 2749677
Toplam : 194738200
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük