Günün Sözü :

buy amoxicillin amazon

buy amoxicillin click here amoxicillin 500 mg capsules

lav dosis naltrexone

naltrexon online ldn

buy sertraline

buy sertraline
un. (Tirmizi, Nikah 6)
07.07.2017 - Kaynak


Müslüman kabir azabını kabul eder


Ölüm ruhun bedeni terk etmesidir. Ruh, dünya hayatı ile kıyametten sonra gerçekleşecek mahşer arasındaki bir konumda bekler. Biz buna kabir-berzah âlemi deriz.
Bedeni terk eden ruh, kabir dediğimiz âlemde, bedeniyle keyfiyetini çok bilemediğimiz bir şekilde irtibatlı olarak ahiret (kıyamet, yeniden diriliş ve hesaba çekiliş ve mahşere sevk ile cennet veya cehennem) âlemini bekler.
Peki, ruh ve beden bu bekleyişte azap veya nimet görür mü? Veya her ruh ve her beden aynı statüye mi tabi tutulur? Mesela kâfir -inkârcının- ruhu ile bir peygamberin ruhu aynı mıdır?
Şöyle derler; vay başımıza gelene! (Eyvah eyvah) bizi kabrimizden kim kaldırdı. Bu Rahman'ın vaat ettiğidir. Peygamberler gerçekten doğru söylemişler, derler. (Yasin, 52) Korku ve hasret bir kısım dirileri sarmalayacak. Kabirdeki halleri arayacaklar.
Bazen yıllarca dünyada yaşayanlar da ahirette kaç yıl kaldıysa diye sorulduğunda 'bir gün veya daha az' diyecektir. (Müminun, 113) Zaman izafi olacak ahiret ölçeğine göre göreli - rölatif olacak. (Rum, 55, 56) Kimi kabirden kalkarken azaptan dolayı süreyi az, kimi uzun görecek. Ahiretin azabının çetinliğine göre azımsayacak kabirdeki halini. Kimi uzun görecek.
Mümin ise, ahiretteki hayata göre kabirdeki rahatı uzun görecek. Nimette olsa bile. Veya tam zıttı.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  Cennette Rabb’inizi göreceksiniz (14.08.2026)
  Hadisler uydurma mıdır? (07.08.2026)
  Müslüman erdemli kişidir (31.07.2026)
  İsmine sığındığım sevgili (24.07.2026)
  Sultan 2. Selim’in kurtardığı Hıristiyan vaiz (17.07.2026)
  Ve yüce Allah (CC) tecelli edecek (10.07.2026)
Sayfa Başı
17.08.2026 Ezan Vakitleri
İmsak : 04:32   İkindi : 17:02
Güneş : 06:09   Akşam : 20:08
Öğle : 13:13   Yatsı : 21:38
      Duyurular
14.08.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Cennette Rabb’inizi göreceksiniz" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabil
Devamı...
07.08.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Hadisler uydurma midir?" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
31.07.2026
Hocamizin bu haftaki gazete de "Müslüman erdemli kisidir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 1365
Bugün : 8218
Bu Ay : 259726
Bu Yıl : 3800115
Toplam : 195788638
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük