Günün Sözü :

amoxicillin 500mg capsules side effects

amoxicillin 500mg link amoxicillin 500g dosage

accutane without blood tests

buy accutane singapore open accutane without dermatologist

clomid uk success rates

clomid uk prescription link clomid online
Kalbinde zerre miktarı iman bulunan kimse ateşten çıkacaktır (Tirmizi, 2601)
16.11.2018 - Kaynak


Sen doğmamışken ey Nebi


Rebiül evvel ayındayız. Hz. Peygamber'in (s.a.v.) doğduğu aydır bu ay. Kutlu ve mübarek olsun. Sevgilinin dünyaya teşrifine tanıklık eden bu ay, müminler tarafından asırlardır -viladet- doğum, yani Mevlid ayı olarak görülmüş ve kutlanmıştır.
Pazartesiyi salıya bağlayan bu gece Mevlid Kandili'ni kutlayacağız. O'nun dünyaya gelmesiyle, körelmiş vicdanların nasıl harekete geçtiğini, Kâbe'deki putların nasıl yüzükoyun yere devrildiğini, kölelerin hürriyet ve özgürlük yolunda hangi mesafeleri kat ettiklerini, kadın ve erkeğin Allah katında nasıl eşitlendiğini, mazlumların ahının nasıl gönüllerde akis bulduğunu, birbirimize yeniden fısıldayacağız.
Son peygamber Hz. Muhammed'in (s.a.v.) dünyaya gelmesinden önceki dünyayı düşündüğümüzde bütün kutsalların çiğnendiğini, mal ve mülk hırsının insanı çembere aldığını, vicdanların köreldiğini, tek Allah inancının yerini çok tanrıcılığa ve putperestliğe bıraktığını görebiliyoruz. Hz. Peygamber'in (s.a.v.) 40 yaşından itibaren tevhide çağırmasıyla beraber şirke bulaşmış bütün batıl zihniyetlere karşı İslam dini alternatifsiz yerini aldı. Bu davetin seslendirdiği bütün ilkeler insanlığın vicdanıyla örtüşen hakikatlerdir.
Efendimiz (s.a.v.) yaklaşık 23 yıllık hayatında hem putperestliği etkisiz hale getirdi ve hem de diğer kitabı din mensuplarını kendi yoluna, yani İslam'a çağırdı.
"Şüphesiz Allah katında din İslam'dır." (Ali İmran,19) Allah son mesajını böyle bildirdi. Diğer seçeneklerin tümünü ise rafa kaldırdı; 'Kim İslam'dan başka bir din ararsa (bilsin ki o din) ondan kabul edilmeyecek. Ve o ahirette hüsrana uğrayanlardan olacaktır.
(Ali İmran, 85) Bu nedenle insanlığın inançla ilgili geçmişini iki etapta toplayabiliriz.
Bunlardan birincisi, Hz. Peygamber'den (s.a.v.) önceki dünya, ikincisi ise Hz.
Peygamber'den (s.a.v.) sonraki dünya.
Hz. Resul'den (s.a.v.) önce, yerel dinler, kabile, şehir, köy, boy ve aşiretlere inen emirler, yasalar ve vahiyler vardı.
Peygamberler genellikle bir ırk, soy, aşiret ve bölgeye hitap ederdi.
Hz. Peygamber (s.a.v.) ile başlayan bu süreçte ise bütün insanlığa inen son emirler ve mesajları derleyen ilahi kitap yani Kur'an-ı Kerim indi. Son söz söylendi.
Son emirler verildi. Hikmet kaynağı olan Hz. Muhammed (s.a.v.) gelen emirleri yasakları, ahlakı, mesajları alıp yorumladı ve hayata uyguladı. O vefat ettiğinde dini alıp uzaklara taşıyacak güçlü bir iman edenler cemaatı bıraktı.
Onlar da gerekeni yaptılar, hakikatı asırlara yaydılar.

Şimdi temizlenme zamanı
Yeni bir Mevlid Kandili'ne gireceğiz.
O gelmeden önceki hayatı ve sonrasını iyi düşünmemiz lazım.
O'nu yeniden okumalıyız.
Düşünerek. İbret alarak.
O'nu hayatımıza tatbik ederek. En güzel örneğin O olduğunu bilerek.
Kirlerimizi, günahlarımızı ve aymazlığımızı, aşkınlık ve azgınlığımızı O'na inen kitabın ve bizzat O'nun ahlakından yansıyan temiz nurun aydınlığında bertaraf etmeliyiz. Bugün varız. Yarın hiç olabiliriz. Fırsat şimdi var. Bir saat sonra olmayabilir. Hayatlar Rabbin, bir kelimesiyle -kün- ile başlar ve bir emriyle biter.
Kandiller fırsattır. Kaçırmayın.
Sağınıza ve solunuza bakmayın, kendi kalbinize bakın. Kimseyi bahane etmeyin. Mezarınıza başkası değil, siz gireceksiniz.

***

Önemli not
19 Kasım 2018 Pazartesi akşamı Mevlid Kandili'dir. Bu gece ATV'de Mevlid Kandili Özel programımız var. Canlı olarak yayınlanacak programımızda konuklarımız, duamız, sohbet ve ilahiler olacak. O gece ekran başında buluşalım.


Paylaş : Facebook'a Paylaş Twitter'a PaylaşMyspace'e PaylaşDelicious'a PaylaşFriend Feed'e PaylaşTechnoratiye PaylaşDigg'de Paylaş




Diğer Yazılarımdan Bazıları
  İslam düşmanlığı kronik bir hastalıktır (25.04.2025)
  İhtilaflar küllenmeli (18.04.2025)
  Büyükler vuslatın kapısındayken... (11.04.2025)
  Dargınları barıştırın (04.04.2025)
  İbadetlerimizi 11 aya yayalım (29.03.2025)
  Çağımızın büyük günahı: Gıybet (28.03.2025)
Sayfa Başı
01.05.2025 Ezan Vakitleri
İmsak : 04:16   İkindi : 16:57
Güneş : 05:55   Akşam : 20:07
Öğle : 13:06   Yatsı : 21:39
      Duyurular
25.04.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Islam düsmanligi kronik bir hastaliktir" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan o
Devamı...
18.04.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Ihtilaflar küllenmeli" yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyabilirsiniz.
Devamı...
11.04.2025
Hocamizin bu haftaki gazete de "Büyükler vuslatin kapisindayken..." yazisi çikti. Yazinin tümünü sitemizden veya gazetenin internet sayfasindan okuyab
Devamı...
      Ziyaretçi
                   Sayısı
Aktif : 8419
Bugün : 8464
Bu Ay : 8464
Bu Yıl : 1465552
Toplam : 187872046
* 01.01.2011 Tarihi itibari ile
      Dini Sözlük